De naam WOZ krediet is voor veel mensen nog wel bekend, maar eigenlijk is het WOZ krediet vervangen door het Eigen Huis Krediet.
De werking is gelukkig nog wel gelijk. U krijgt extra voordeel op uw (toch al lage) rente als u een lening wilt afsluiten en u bent in het bezit van een koopwoning. Een voormalig WOZ krediet kunt u dan ook niet afsluiten indien u een huurwoning heeft. Geld lenen in de vorm van een WOZ krediet is voordelig geld lenen.

WOZ Krediet

Zoals al aangegeven moeten we tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar spreken over een eigen huis krediet. Een eigen huis krediet is een krediet met voordeel, uitsluitend voor woningbezitters. Dit heeft te maken met de betaalmoraliteit. Er is gekeken naar consumenten met een lening. Er is hierbij een indeling in 3 groepen gemaakt. Consumenten die inwonend zijn, consumenten met een huurwoning en consumenten met een koopwoning.
Al snel bleek hierbij dat consumenten met een koopwoning de lening vaker op tijd terugbetaalde dan de consument met een huurwoning. Op haar beurt betaalde overigens de consument met een huurwoning weer beter dan de inwonende.

Resultaten van de cijfers

Dit kon uiteraard niet zonder resultaat blijven. Banken zien graag mensen met een koopwoning als hun klant. Om het voor deze extra verleidelijk te maken zijn ze begonnen met het geven van kortingen op de lening voor deze consumenten. Geld lenen is voor mensen met een koopwoning in veel gevallen dan ook voordeliger dan geld lenen voor mensen met een huurwoning. De inwonenden zijn het slechts af, zij betalen het meest voor de lening.

Voorwaarden eigen huis krediet

WOZ KredietVoor een eigen huis krediet is de belangrijkst voorwaarde dat u, uiteraard, in het bezit bent van een eigen woning. Hoewel anders dan u misschien zou verwachten is het niet nodig dat de woning overwaarde heeft. U kunt ook met “onderwaarde” op de woning een voordelige lening afsluiten in de vorm van een eigen huis krediet.

Voordeel van WOZ Krediet ofwel Eigen huis krediet

Dat er voordeel is met een WOZ krediet is inmiddels wel duidelijk. Alleen, hoe groot is het voordeel nu echt? Een eigen huis krediet kan een voordeel hebben van maximaal 0,2%. Als u € 25.000,- leent en dit volledig opneemt, het hele jaar door, is het verschil € 50,- op jaarbasis. Dit lijkt niet veel, maar is toch een leuke besparing.