Verbouwingskrediet

Wilt u uw woning verbouwen maar twijfelt u nog in welke vorm u dit wilt gaan financieren? Dan kan een verbouwingskrediet voor u dé uitkomst zijn. Met een verbouwingskrediet ofwel een Eigen huis krediet kunt u voordelig geld lenen. Daarnaast heeft u ook nog eens het voordeel dat de rente fiscaal verrekenbaar kan zijn. Dit kan u een groot voordeel opleveren.

Verbouwingskrediet

Voordelig geld lenen met een verbouwingskrediet

Met een verbouwingskrediet kunt u echt voordelig geld lenen. Op dit moment kunnen wij u zelfs de laagste rente van Nederland bieden. Met een verbouwingskrediet kunt u namelijk al geld lenen vanaf 4,1%. Dit kan alleen bij de Premium aanbieders, waar verstandiglenen.nl er één van is.
Het verbouwingskrediet is een vorm van een eigen huis krediet. U krijgt van de banken korting op uw rente omdat u een koopwoning heeft. Er zijn geen taxatiekosten of notariskosten bij een verbouwingskrediet.

Mogelijk fiscaal voordeel met een verbouwingskrediet

Gaat u geld lenen voor een verbouwing? Dan kan het zijn dat de rente die u gaat betalen over het krediet fiscaal verrekenbaar is. Hierdoor kan u een deel van de betaalde rente weer terug krijgen. Hier zijn uiteraard wel voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarde is dat u de rente met een vast terugbetalingsschema terugbetaald. Een zogenaamde annuïteiten lening. U kunt de rente overigens alleen verrekenen over dat deel van de lening waarvan u kunt aantonen dat u het heeft gebruikt voor woningverbetering. Meer weten over de fiscaal voorwaarden, de website van de belastingdienst geeft hiervoor een compleet overzicht van. In ieder geval is het belangrijk om dit voordeel niet te laten liggen.

Verschillende kredietvormen mogelijk

Net als bij veel andere vormen van geld lenen is het ook bij een verbouwingskrediet mogelijk om een lening af te sluiten in de vorm die voor u het best is. Dit kan een persoonlijke lening, of een doorlopend krediet zijn. Hoewel de persoonlijke lening het grote voordeel heeft dat de rente fiscaal verrekenbaar is, wordt er ook nog wel eens gekozen voor een doorlopend krediet. Dit in verband met de flexibiliteit van het doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet kunt u namelijk flexibel opnemen, en u mag boetevrij extra inlossingen doen, wanneer u dit wenst, en zoveel als u wenst.