Seniorenkrediet

Eigenlijk kunnen we een seniorenkrediet tegenwoordig haast geen seniorenkrediet meer noemen. We moeten werken tot ons 67ste levensjaar. We worden steeds ouder. En toch zijn de richtlijnen voor het verstrekken van leningen aan “senioren” de laatste jaren alleen maar strenger geworden. Dit ondanks een goede betaalmoraliteit van de ouderen. Geld lenen in de vorm van een seniorenkrediet kan gelukkig nog wel. Zo zijn er nog verschillende aanbieders waar u een lening kunt aanvragen.


Seniorenkrediet? Tot welke leeftijd?

Vroeger bestond er een echt apart seniorenkrediet. U kon een lening afsluiten tot uw 72ste levensjaar en deze moest dan voor uw 80ste levensjaar zijn ingelost. Nu we juist steeds ouder worden hebben de banken de leencapaciteit bij senioren juist afgebouwd. U kunt nu een lening aanvragen tot uw 70ste levensjaar. Deze lening moet u voor uw 74ste weer volledig hebben terugbetaald.


Kredietvormen

Het aantal kredietvormen is de afgelopen jaren voor een seniorenlening beperkt. U kunt op dit moment alleen nog een lening afsluiten in de vorm van een persoonlijke lening. Dit betekent dat u een lening krijgt met een vaste (lage) rente. Uw lening heeft ook een vaste looptijd. U weet dus direct waar u aan toe bent als het gaat om het terugbetalen van de lening. Gelukkig is er de afgelopen jaren ook een omslag gemaakt. Tegenwoordig heeft een persoonlijke lening veelal een lagere rente dan een doorlopend kresdiet.

Voorwaarden voor een seniorenkrediet

De voorwaarden voor een seniorenlening zijn gelijk aan de voorwaarden voor een “normale lening”. Er wordt een berekening gemaakt op basis van uw inkomsten en lasten. Als u binnen de (VFN) normen valt, is de kans dat u een lening kunt afsluiten vrij groot. Het gaat hierbij echt om de standaard berekening. Er zijn geen aanvullende voorwaarden in vergelijking tot een “gewone” lening aanvraag. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een voordelige lening bij verstandlenen.nl aan!