Rentekrediet

Een rentekediet is een voordelige vorm van geld lenen. Tenminste, dat is u waarschijnlijk wijsgemaakt toen u de lening ging afsluiten. Als u al een tijd een rentekrediet heeft lopen weet u dat de waarheid helaas anders is.
Een rentekrediet is eigenlijk de duurste vorm van geld lenen. U heeft dan weliswaar een laag maandtermijn, maar u betaalt alleen maar rente. U lost de lening nooit af, tot de bank het u gaat verplichten. Wees dit voor, en sluit uw rentekrediet over naar een voordelige lening.


Rentekrediet oversluiten

Rentekrediet oversluiten

Als u een rentekrediet heeft kunnen wij ons voorstellen dat u het lage maandtermijn prettig vind. Een lening oversluiten, en zeker een rentekrediet oversluiten kan u echter veel voordeel opleveren. Als u al jaren een rentekrediet heeft, is de kans heel groot dat nog steeds het volledige bedrag bij u open staat. Dat betekent dus dat u alles wat u geleend heeft nog moet gaan terugbetalen aan de bank. Het enige dat u de afgelopen jaren betaalt heeft is de rente. Een rentekrediet oversluiten betekent bijna altijd een hoger maandtermijn. U gaat dus meer per maand betalen. Het voordeel is echter dat u ook gaat afbouwen. Er komt een eind aan het betalen van uw maandtermijnen. Een rentekrediet oversluiten is bijna in alle gevallen voordeliger. Als u hier meer over wilt weten kunt u een lening aanvragen en wij berekenen direct voor u wat uw voordeel is.


Rentekrediet afsluiten

RentekredietAls u nu een reguliere persoonlijke lening of een doorlopend krediet heeft, en u wilt deze oversluiten naar een rentekrediet is dit tegenwoordig niet meer mogelijk. Banken verstrekken, naar ons oordeel terecht, geen rentekredieten meer. Rentekredieten zijn namelijk niet in het voordeel van de consument. Het risico is te groot dat consumenten jarenlang teveel rente betalen en met hoge schulden blijven zitten. Als u het krediet zou afsluiten in de vorm van een hypothecair krediet is het tegenwoordig nog wel mogelijk om een aflossingsvrij krediet af te sluiten. Hierbij is de rente dan overigens niet fiscaal aftrekbaar. Daarnaast heeft u dan ook extra kosten voor de notaris en wellicht ook het taxatierapport.