Hybride lening

Een hybride lening wordt naar ons idee wellicht nog te weinig afgesloten en/of geadviseerd. Reden hiervan is waarschijnlijk de onbekendheid bij zowel de adviseur als de consument. Het mooie van een hybride lening is dat u voor een deel een vaste rente heeft, een vaste aflossing. Daarnaast heeft u een flexibel deel, hier mag u eerder op inlossen en ook weer uit opnemen als u extra inlossingen gedaan heeft. De hybride lening is een mooie vorm van geld lenen, flexibiliteit en zekerheid.

Hoe werkt de hybride lening

De hybride lening werkt eigenlijk eenvoudig. Het is een combinatie van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. U bepaald welk bedrag u wenst te lenen. Dan gaan wij samen met u in overleg welk deel flexibel gehouden kan worden, en welk deel het vaste, persoonlijke lening, gedeelte wordt. Onze adviseur helpt u uiteraard met de verdeling van deze delen door u goed en gedegen advies te geven.

Is een hybride lening duurder?

hybride leningHet lijkt logisch dat een hybride lening duurder is, omdat u twee leningen gaat afsluiten. Toch is dit niet het geval. Uw lening wordt niet duurder als u kiest voor deze vorm van geld lenen. Voor het bemiddelen van een lening mogen namelijk geen kosten in rekening gebracht worden. Of u één, twee of vijf verschillende leningen afsluit maakt hierbij dan ook niet uit.
Wel is het belangrijk om op de rente te blijven letten. Bij de meeste kredietverstrekkers geldt namelijk, des te meer u leent, des te lager de rente.

Hybride lening afsluiten

Lijkt deze vorm van geld lenen u iets? Of wilt u er gewoon meer over weten? Onze adviseurs staan voor u klaar om u advies te geven over welke vorm van geld lenen het best bij u past. U kunt op ons aanvraagformulier niet (nog) niet aangeven dat u een hybride lening wenst af te sluiten. Er is wel ruimte voor wat vrije tekst, hier kunt u uiteraard aangeven naar welke vorm van lenen uw voorkeur uitgaat.

Verstandig lenen

Naar ons idee is een hybride lening zeker een deel van verstandig lenen. U heeft zekerheid en flexibiliteit, en dat allemaal in één lening. Of deze leenvorm voor u geschikt is hangt onder andere af van het bestedingsdoel van uw lening. Een offerte aanvragen is altijd kosteloos en vrijblijvend!