Eigen huis krediet

Een eigen huis krediet is een vorm van geld lenen die woningbezitters een voordeel geeft. Met een eigen huis krediet kunt u als woningbezitter namelijk korting krijgen op de rente van uw lening. Voor deze korting hoeft u verder niets te doen. Een eigen huis krediet kan afgesloten worden zonder notaris en taxatierapport. De voorwaarden zijn voor een groot gedeelte gelijk aan een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het is alleen een stukje voordeliger.

Waarom voordeel bij een eigen huis krediet?

De reden dat deze vorm van geld lenen voordeliger is ligt in de betaalmoraliteit. Banken hebben onderzoek gedaan naar welke consumentengroepen het best betalen. Hieruit bleek al snel dat mensen met een koopwoning beter hun betaalverplichtingen zijn nagekomen dan mensen met een huurwoning. Dit is voor de bank een aanleiding om, als ze een lening uitgeven, dit het liefst te doen aan mensen met een koopwoning. Om deze personen over de streep te trekken geven zij dan korting op de rente.

Hoe groot is het voordeel bij een eigen huis krediet

Eigen huis kredietHet voordeel loopt niet op tot enkele procenten, het voordeel is maximaal 0,2%. op uw rente. Dit lijkt niet veel, maar als u dit percentage over de gehele looptijd van uw lening uitrekent zult u toch al snel merken dat het u veel geld kan besparen. Heeft u nu een “gewone lening” maar wilt u meer voordeel? Dan kan een lening oversluiten naar een eigen huis krediet wellicht een goede oplossing voor u zijn. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Hoe kan ik een eigen huis krediet aanvragen?

Een eigen huis krediet aanvragen werkt net als een gewone lening aanvragen. Wij kijken automatisch al voor u of u in aanmerking komt voor een voordelige lening. U krijgt bij ons altijd advies over geld lenen. Wist u trouwens dat advies over geld lenen altijd gratis is? Daarnaast is ook de aanvraag uiteraard gewoon volledig kosteloos en vrijblijvend. Een lening aanvragen kost u niets en verplicht u tot niets.