Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kan een goede vorm voor u zijn als het gaat om geld lenen. Zeker als u vooraf niet helemaal weet hoeveel u nodig heeft, bijvoorbeeld voor de studie van de kinderen of voor de inrichting van uw woning. Met een doorlopend krediet kunt u flexibel geld lenen. U kunt opnames doen tot aan uw kredietlimiet, en uw lening weer boetevrij eerder inlossen.

Een doorlopend krediet is:

  • Flexibel geld lenen
  • Boetevrij extra inlossen
  • Geld lenen tegen een scherpe rente
  • De rente is flexibel en kan dus stijgen en dalen
  • U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt

Met een doorlopend krediet krijgt u veel vrijheid. U bepaald zelf wanneer u de lening inlost en kunt opnames doen tot aan uw kredietlimiet. Met een doorlopend krediet heeft u dus altijd geld achter de hand.

Voor wie is een doorlopend krediet geschikt?

Een doorlopend krediet kan een goede leenvorm voor u zijn als u flexibel met uw lening om wilt gaan. Als u geld achter de hand wilt houden, of als u zelf wilt bepalen wanneer u uw lening weer volledig inlost. Met een doorlopend krediet heeft u namelijk veel zelf in de hand.
Hier zit ook gelijk een risico in, als u weet dat u het verleidelijk vind om weer opnames te doen uit uw lening, kan het verstandiger zijn te kiezen voor een andere leenvorm. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening, of een hybride lening. Geld lenen kost geld, door uw lening af te bouwen gaat u in ieder geval minder aan rente betalen voor uw lening. Onze adviseurs geven u graag advies over alle kredietvormen.

Doorlopend krediet aanvragen en afsluiten

Als u uw keuze gemaakt heeft kunt u op ons aanvraagformulier eenvoudig uw lening aanvragen. Wij beoordelen uw lening aanvraag en dienen deze in bij verschillende banken. Als wij ervan overtuigd zijn dat we de beste aanbieding voor u hebben nemen wij contact met u op, en spreken wij de offerte met u door.
U kunt daarna de offerte van ons per mail ontvangen. Het hele proces zal maximaal enkele uren duren voordat u de offerte in uw mailbox heeft staan. Wij streven er naar om elke aanvraag binnen 1 uur behandeld te hebben. Als u het krediet wenst af te sluiten vragen wij u de ondertekende overeenkomst aan ons te mailen tezamen met minimaal een kopie van uw legitimatiebewijs, loonstrook en een bankafschrift met bijschrijving van uw inkomsten en afschrijving van uw woonlasten en bij en afschrijvingen van 2 weken.
Nadat wij een eerste controle hebben gedaan sturen wij uw complete dossier door naar de bank. Het afhandelen en uitbetalen van het doorlopend krediet kan dan nog enkele uren duren.

Doorlopend krediet berekenen

Wij begrijpen als geen ander dat u natuurlijk graag wilt weten wat u kunt lenen voordat u een lening gaat aanvragen. Wij hebben hiervoor een handige tool gemaakt zodat u direct kunt zien hoeveel u op een verantwoorde manier kunt lenen. Let er bij het berekenen wel op dat het maken van een berekening slechts een indicatie geeft. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld door een 13e maand meer kunt lenen. Om na te gaan wat uw mogelijkheden exact zijn raden wij u dan ook aan om een lening aanvraag in te vullen. Dit is altijd kosteloos en vrijblijvend.